Artiklar

Klicka på Läs mer, så visas hela artikeln längst ner på sidan.

Agne Gustafsson

För drygt ett år sedan blev jag tillfrågad om jag ville ingå i BLLF-Swedens kommitté för pågående Pakistanprojekt. Hade då hunnit varit pensionär några år, med föresatsen att inte engagera mig i fler än två föreningar.
Denna föresats har jag inte helt lyckats hålla mig till då FN-föreningen, Lidköping-Barnens Stad, god man-uppdraget för en ensamkommande kille från Somalia och några övriga uppdrag utgör min nuvarande vardag. Min fru tänker fortsätta jobba deltid några år till på min tidigare arbetsplats i Lidköpings Folkets Hus.
Svarade ja på frågan om projektkommittén och har nyligen hunnit med ett besök i Pakistan, innan jag blev ledamot i styrelsen för BLLF Sweden.
För övrigt är jag en ”lycklig pensionär” med världens finaste fru och fyra barn, två barnbarn och en hund. Oftast glad och engagerad men måste ändå tillstå en något pessimistisk framtidssyn. Ser den oreglerade liberala ekonomiska världsordningen, miljöfrågorna, skuldsättningen, de ökande klyftorna människor emellan och migrationen, som de viktigaste framtidsfrågorna. Ser emellertid inte hur de ska kunna lösas utan stora konvulsioner.
Vill därför ingå i sammanhang som verkar för solidaritet, rättvisa, medvetandegörande och icke våld. Om framtiden är summan av alla mått och steg vi tar idag, så är det är en mänsklig plikt att åtminstone försöka göra något positivt”.

Agne Gustafsson

Kontakta oss:

Kontaktpersoner:  Postadress:                  E-post: 
   Cecilia Karlsson: 070-508 4365   BLLF Sweden c/o Gunilla Larsson      info@bllf.se
   Britt-Marie Klang: 0510-29795   Kinnekullegatan 31      
      53232 Skara