Artiklar

Klicka på Läs mer, så visas hela artikeln längst ner på sidan.

Jai Jagat 2020

Jai Jagat är en global kampanj för fred och social rättvisa. Kampanjens mål är att förändra den globala utveckl-ingspolitiken från en som är baserad på ekonomisk tillväxt till en baserad på etik.
Bönder och ursprungsbefolkning har tvingats fly från sina marker för att tillgodose transnationella företags hunger. Samtidigt lever den urbana befolkningen i ökat skuldberoende och arbetslös tillväxt. Kampanjen förordar därför ett nytt utvecklingsparadigm baserat på inkludering, social rättvisa och etiskt styrande. Vi vill ha en ut-vecklingspolitik grundat på lokala behov och som inte utesluter någon.
Jai Jagat bygger på filosofin och metoden icke-våld. Kampanjen startades av den indiska gräsrotsrörelsen Ekta Parishad som har använt icke-våldsmetoder och speciellt fotmarscher med stor framgång i över 30 år. Efter sina nationella framgångar såg de att de behövde lyfta kampen globalt och tog då initiativ till Jai Jagat 2020 tillsam-mans med deras europeiska nätverk i Europa; Ekta Europe.
Ekta Europe är ett nätverk bestående av flera stora och små organisationer inom Europa. BLLF är sedan 2016 ak-tiv i nätverket genom det nationella nätverket vid namn Ekta Sweden. BLLF har deltagit på nätverksträffar och i år stod vi värd för vårens nätverksträff som hölls i Lidköping i samband med Iqbaldagen.

Vad kommer hända?
2019 - 2020 En fotmarsch från Delhi, Indien genom 17 länder till Geneve, Schweiz.
2020 Vi kommer att gå från Sverige genom Tyskland tillsammans med våra tyska vänner.
2020 Aktioner tillsammans med våra allierade i Sverige och Europa.
Är du intresserad av att delta på något sätt eller har en idé, tveka inte att kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Samuel Grönvik och Jonas Johannesson

Kontakta oss:

Kontaktpersoner:  Postadress:                  E-post: 
   Cecilia Karlsson: 070-508 4365   BLLF Sweden c/o Gunilla Larsson      info@bllf.se
   Britt-Marie Klang: 0510-29795   Kinnekullegatan 31      
      53232 Skara