Artiklar

Klicka på Läs mer, så visas hela artikeln längst ner på sidan.

Agera lokalt, nätverka globalt!

Spanien organiserar de papperslösa som idag har egen fackförening och media ger dem sitt stöd. Belgien arbe-tar med bonderörelser. Tyskland agerar för flyktingar med stor entusiasm. I Indien växer det fram en rörelse för samarbete mellan stad och land, en ruban movement (urban and rural). Är det möjligt att göra en fotmarsch genom Pakistan och Afghanistan? Ska det kanske ar-rangeras bussar eller bör de göra sin egen marsch?
Ovanstående exempel och mycket mera rapporterades och diskuterades mellan de 18 representanter från de sju länderna Schweiz, Frankrike, Spanien, Belgien, Tysk-land, Storbritannien och Sverige som deltog i Ekta Europes nätverksmöte i Lidköping. Rajagopal och Jill Carr Harris från Indien fanns också med på mötet. Fo-kus låg på framtiden.
Massor av spännande idéer lyftes om hur den stora Jai Jagat aktionen ska byggas upp genom lokala aktioner, nätverkande och kunskaper om icke-våld i olika former. Varje land ska driva sina egna frågor med fokus på grupper som marginaliseras. Det var en ”bottom up”- präglad rörelse som möttes i Lidköping.

För första gången stod BLLF Sweden som värd för ett Ekta Europe möte. Våra medlemmar från närområdet lagade mat, bakade bröd och kakor och fixade övernatt-ning och mötesrum på en lokal biograf. Våra reseledare från Göteborg såg till att deltagarna inte hamnade i Lin-köping!
BLLF Sweden har tagit på sig en spännande och viktig roll genom att ansvara för samordningen av kampanjen i Sverige. Tillsammans ska vi arbeta för att fler röster kommer till tals. Vi välkomnar alla medlemmar och sympatisörer att delta i detta arbete!
För att informera dig, besök www.jaijagat2020.org www.ektaeurope.org www.ektaparishad.com
För att engagera dig kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller @ektasweden direkt på facebook

Britt-Marie Klang

Kontakta oss:

Kontaktpersoner:  Postadress:                  E-post: 
   Cecilia Karlsson: 070-508 4365   BLLF Sweden c/o Gunilla Larsson      info@bllf.se
   Britt-Marie Klang: 0510-29795   Kinnekullegatan 31      
      53232 Skara