Artiklar

Klicka på Läs mer, så visas hela artikeln längst ner på sidan.

Möten gör skillnad!

I det här numret av Nyhetsbrevet fokuserar vi på möten, stora som små men ack så livsviktiga! Att kunna träffas och utbyta kunskap, ge varandra stöd och ha roligt på kuppen stärker oss i kampen mot slaveri och barnarbete.

Tvångsäktenskap, som är en form av slaveri, förekommer fortfarande på många platser. Våra partnerorganisationer i Pakistan arbetar hårt med att sprida kunskap om främst kvinnornas rättigheter vid äktenskap och skilsmässa. Ett sätt att arbeta med frågorna är för kvinnor att träffas och utbyta erfarenheter. Skilsmässor, egentligen omöjliga i den traditionella kulturen, diskuterades under ett provinsmöte. Den viktiga kunskapen att ha med en klausul om att man har rätt till skilsmässa i den skriftliga överenskommelsen låg bland annat på agendan. Genom mö- ten sprids kunskaper om viktiga rättigheter vad gäller äktenskap, rätten till egendom och utbildning. Att få träffas på en säker arena, känna tillit och förståelse gör det lättare att stå upp för sina rättigheter.

Det har även ägt rum spännande möten på hemmaplan, närmare bestämt på torget i Lidköping där årets Iqbaldag, mot slaveri och utbildning, firades under festliga former. Morgonen inleddes tidigt när massvis med människor möttes för att göra iordning inför dagen. När folk började strömma till torget för att stödja kampen mot slaveri och barnarbete var det gemenskapen som genomsyrade dagen och som är så viktig i föreningsarbetet. Att dela på med- och motgångar gör kampen starkare.

Det fantastiska med möten är att de sprids, och delas med nya människor som får del av kunskap och engagemang.

Malin Johansson

Kontakta oss:

Kontaktpersoner:  Postadress:                  E-post: 
   Cecilia Karlsson: 070-508 4365   BLLF Sweden c/o Gunilla Larsson      info@bllf.se
   Britt-Marie Klang: 0510-29795   Kinnekullegatan 31      
      53232 Skara