Artiklar

Klicka på Läs mer, så visas hela artikeln längst ner på sidan.

Millions can walk

På dammiga lergator, längs landsvägar och motorvägar. Mellan risfält, genom städer och vackra byar. På bara fötter, i sandaler och knutna gympaskor. I en 400 kilometer lång vandring från Gwalior till Delhi går hundratusentals indier samman. Från olika håll i landet strömmar de till för att kämpa för sina rättigheter och en värdig existens. De marscherar i hetta och slåss emot sjukdomar. Inte ens vid svåraste motgång stannar de upp. En sak står klart: de kommer att fortsätta och inte återvända hem förrän regeringen uppfyllt deras krav.millions

Till följd av den snabbt ökande exploateringen av mineraltillgångar, storskaliga odlingar och enorma infrastrukturprojekt, har miljontals människor drivits och drivs fortfarande från sina hem på den indiska landsbygden. Millions Can Walk är en dokumentär om de landlösa jordbrukarnas kamp emot våld och förtryck. I filmen får vi en inblick i dessa stolta människors ödesdigra livshistorier och vardagsliv, om deras resa i motgång, framgång och sång. Vi får också möta Rajagopal, rörelsen ledare och grundare. Vi hör honom berätta om rörelsen framväxt och om hur det är möjligt att nå förändring med extremt små ekonomiska resurser och helt utan våld. De flesta kan lägga undan en handfull ris om dagen, och har en styrka att kunna gå, långt menar Rajogopal i Gandhis anda.

Hur kan man slåss utan våld i en värld fylld av vapen som skulle kunna förinta en hel planet? Hur får man en regering att lyssna som vägrar vända sina öron åt rätt håll? Detta är en film om makt, om samarbete och om att vara starkare än starkast.

Inspelningen är gjord av ett filmteam från Schweiz med Christoph Schaub och Kamal Musale som ansvariga. Läs mer om filmen och se trailern på http://www.millionscanwalk-film.com/en

Filmen kan lånas gratis från BLLF Sweden. Skriv namn och postadress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och boka datum när ni vill se filmen.

Kontakta oss:

Kontaktpersoner:  Postadress:                  E-post: 
   Cecilia Karlsson: 070-508 4365   BLLF Sweden c/o Gunilla Larsson      info@bllf.se
   Britt-Marie Klang: 0510-29795   Kinnekullegatan 31      
      53232 Skara