Artiklar

Klicka på Läs mer, så visas hela artikeln längst ner på sidan.

Vi är med och gör skillnad!

-Plötsligt kom verkligheten nära! När de med stor glädje och stolthet berättade om sitt dagliga arbete i Pakistan, blev alla de texter och rapporter jag läst så levande!

En av våra medlemmar sedan många år utryckte sin glädje över mötet med de unga aktivisterna från Pakistan som besökt Lidköping och BLLF Sweden. Alla de möten som äger rum mellan kvinnor som vågar lämna sina hem och träffas till kurser av olika slag; alla rapporter om flickor som artigt och bestämt säger nej till äktenskap de inte vill ingå. Alla de grupper som stöder varandra när övergrepp, misshandel och slaveri riskerar att krossa individer, blir verkliga. Kewal, mattknytarpojken från öknen, som med en intensiv energi och studieglädje nu läser till läkare, sprider samma upplevelse i skolor på olika håll i landet efter arbetet med WCP- juryn i Mariefred.

 

Inte sedan Gandhis tid har fredliga demonstrationer i Indien varit så starka som nu.  Vi och vårt nätverk fick besök av den kände ickevåldsaktivisten Rajagopal som samlar fattiga, landlösa indier till stora demonstrationer. Filmen ”Millions Can Walk” visar hur 100 000 fattiga indier vandrade 40 mil för att kräva sin rätt till värdigt liv. Nätverket runt organisationen Ekta Parishad växer på olika håll i världen. Nästa marsch går över gränser mellan länder och världsdelar.

Denna höst har så mycket ondska och rädsla kommit nära. Människor på desperat flykt som drunknar eller stoppas av vakter och stängsel, flyktingboenden som bränns ner, tragedin i Trollhättan, hatsajter etcetera, känns ibland som ett kompakt mörker. Men vi har också fått glädjen att se starka och levande motkrafter. De är tydligare än någonsin. Vi önskar GOD HELG och ett GOTT NYTT ÅR och hoppas på att bli ännu fler som stöder BLLF Swedens hoppfulla arbete 2016!

Britt-Marie Klang

Kontakta oss:

Kontaktpersoner:  Postadress:                  E-post: 
   Cecilia Karlsson: 070-508 4365   BLLF Sweden c/o Gunilla Larsson      info@bllf.se
   Britt-Marie Klang: 0510-29795   Kinnekullegatan 31      
      53232 Skara